Kromě více než 40 prodejců na každém z Handmade marketů letos připravujeme zpříjemnění ve formě mini food zóny.

Dvojice, která pod jménem Relish by Jakub Baroň působí od letošního roku zajišťuje zejména catering na míru. Na objednávku Vám nachystají nejrůznější pokrmy na oslavy, firemní večírky nebo svatby. Mimo to připravují akce na objednávku v prostorách restraurace U Zvonu ve Valašském Meziříčí.

Než tuto sympatickou československou dvojici potkáte osobně, zodpoví nám zakladatel cateringové firmy, Jakub Baroň, pár otázek.


Jakube, jak dlouho se věnuješ vaření?

Vaření se věnuji od svých dvaceti let. K vaření mě přivedla touha vytvářet lidem jídlo, které jim bude chutnat. A taky to máme trochu v genech, děda byl výborný pekař. Vařit jsem začal už jako malý s mamkou v kuchyni, ale hlavní zlom přišel, když jsem dal výpověď po třech letech u policie a přihlásil jsem se na učiliště – obor kuchař/číšník. Přitom jsem 2 roky působil v pizzerii Milenium ve Valašském Meziříčí. Po čase se otevřela restaurace Albert Málek, tam jsem vařil tři čtvrtě roku a pak jsem se rozhodl vycestovat do zahraničí a získat další praxi tam. Cílovou stanicí bylo švýcarské Saas-Fee, kde jsem byl celkem tři roky.


Jakub Baroň s partnerkou Simonou.


Co Tě přivedlo k tomu, aby sis založil vlastní cateringovou firmu?

Rozhodli jsme se natrvalo usadit ve Valašském Meziříčí. Přišlo sice několik nabídek od bývalých zaměstnavatelů, ale i od známých z mého okolí. Nakonec vyhrála vidina jít vlastní cestou.


“Jídlo plné smyslů, smysly plné chuti”.

Kdo si vás může najmout?

Najmout si nás může úplně každý. Každá zakázka, kterou jsme doposud dělali je originální. Snažíme se, abychom neprodávali jen jídlo, ale také veškerý servis, komplet službu podle představ zákazníka.

Na co se můžou těšit návštěvníci na marketu?

Na marketu budeme nabízet marinovaného lososa. Jde o skandinávskou specialitu jménem gravlax, kdy se ryba naloží a působením soli a cukru zakonzervuje. K ní budeme podávat bylinkový créme fraiche a to vše na celozrnném toastu. Popíjet k němu můžete prosecco. Na své si ale přijdou také milovníci italské kuchyně. Přivezeme 40 kg italského sýra a přímo v něm budeme připravovat špagety. Podávat je budeme s rukolou, bazalkou a prosciuttem.


V Rožnově najdete mini food zónu na horním patře ve vstupní hale. Krom Relish by Jakub Baroň najdete už tradičně Sladkou Sofii, nově pak PIDI MIDI fresh a další.

Kategorie: NOVINKY